T +31 (0)174 385 242        
M +31 (0)644 403 572        
mark@nobutectuincentra.nl        
 

 

 

     

 

 

 

   projekten > projekt omschrijving


 




projekt:

Handelskwekerij, De Bosrand

plaats:

Wassenaar

datum:

01-08-2010

fotoboek


Projektgegevens: nieuwbouw groothandel en uitbreiding bedrijfsruimte

In Wassenaar gaat de bestaande venlo-konstruktie van de groothandel De Bosrand op de schop. Begin 2011 wordt gestart met de bouw van ca 3500 m² nieuwe opstanden bestaande uit breedkapkassen met een breedte van 8,45 meter breed en een goothoogte van 3,75 meter. Dit om binnen het bestaande bouwblok te blijven en daardoop lange ontheffingsprocedures te voorkomen.

De nieuwbouw wordt volledig voorzien van een betonvloer voorzien van vloervarming. De gevels worden opgetrokken uit een gemetselde borstwering met daarboven vliesgevelelementen voorzien van 'super silver dark blue' isolatieglas zoals het er naast gelegen tuincentrum. De achter- en linkerzijgevel worden voorzien van sandwichpanelen in al dan niet brandwerende uitvoering. Op het dak komen sandwichpanelen in combinatie met een polycarbonaat daksysteem voorzien van doorlopende nokluchting. De warme afdeling wordt voorzien van een dekrolinstallatie en in de koude afdeling wordt een grote snijbloemenkoeling geïnstalleerd alsmede een sanitaire groep. De uitbreiding van de bedrijfsruimte bedraagt 1000 m² en zal worden voorzien van een verdiepingsvloer. Op de beganegrond worden 2 grote koelcellen gerealiseerd t.b.v. van opslag van bloembollen etc. en een watertechnische ruimte en werkplaats. De fundering en de vloeren worden onderheid en de verdieping bestaat uit kanaalplaatelementen van 260 mm dik in combinatie met een gevlinderde druklaag. Op de verdieping wordt de nieuwe stookruimte met in cascade geschakelde wandketels gerealiseerd. In verband met compartimenterings-eisen, worden zowel op de begane grond als op de verdieping 30 minuten brandwerende firescreen gemonteerd. Om de logistieke afhandeling van de groothandelsactiviteiten te verbeteren wordt het aantal dockplaatsen vergroot van 2 naar 4 en zal de laadkuil evenredig verbreed worden. In verband met welstandseisen zal de lange gevel langs de Rijksstaatweg exact dezelfde uitstraling krijgen als de in 1999 gebouwde bedrijfsruimte.

Klik hier om naar de algemene website van De Bosrand te gaan.

 

 

 

 

Privacy verklaring | Download hier de algemene voorwaarden van Nobutec Tuincentra Projekten B.V.  | © 2013 MOS Reclame

tablemenu.php Attached to a Table Cell Positioned with Offsets