T +31 (0)174 385 242        
M +31 (0)644 403 572        
mark@nobutectuincentra.nl        
 

 

 

     

 

 

 

   projekten > projekt omschrijving


 




projekt:

Veghel, Intratuin - eerste fase

plaats:

Veghel

datum:

01-08-2010

fotoboek


Projektgegevens: nieuwbouw tuincentrum

In Veghel aan de Heuvel is in opdracht van HGM Management de nieuwe vestiging van Intratuin Veghel gebouwd met een oppervlakte van ca 6200 m². Omdat het bestaande tuincentrum aan de overzijde van de weg niet meer van deze tijd was, besloot vastgoed ondernemer Henk van Lankveld uit Lieshout een compleet nieuw tuincentrum te bouwen op een grote kavel met de mogelijkheid tot uitbreiding aan zowel de warme- als koudekas zijde. De 12,80 meter breedkapkas met een goothoogte van 4 meter en goottralies van 6,40 en 9,60 heeft aan de voor- en achterzijde rechte kopgevels. Aan de voorzijde zijn luifels aangebracht welke op het dak zijn voorzien van opaalkleurige polycarbonaat platen.

Het entreegebouw welke aan de voorzijde is uitgevoerd met een zogenaamde 'diamantkop' heeft rondom een luifel voorzien van 4 mm gehard stopsel classic brons glas. De wens van de vastgoedondernemer was, om door middel van het gebruik van meer duurzame materialen het gebouwd een meer professionele uitstraling te geven. Dit is bereikt door alle kopgevels aan de voorzijde en de hoge linkerzijgevel te voorzien van een professioneel vliesgevelsysteem, fabrikaat Isonal. Als beglazing is gekozen voor borstweringspanelen in antraciet grijze kleur en stopselbrons isolatieglas met een dikte van 24 mm. Het entree 'schip' is voorzien van een verdiepingsvloer waarin alle kantoorruimten en de technische ruimte zich bevinden.

De verwarmingsinstallatie bestaat uit 3 stuks in cascade geschakelde Remeha staande ketels welke geregeld worden door een besturingssysteem gebaseerd op de Honeywell klimaatcomputer. De vloerverwarming in de koude en warme kas, tezamen met een paar platte verwarmingsbuizen, zorgen voor een aangenaam klimaat in het tuincentrum. Noviteit is dat de verwarmingsbuizen niet meer voor de kolommen langs lopen, waardoor ruimte verloren wordt ten kosten van verkoopmeters maar nu middels 'gaten' door de kolommen lopen. Tevens zijn de vloerverwarmings-verdeelsets weggewerkt 'in' de randfundatiebalken.

Het tuincentrum is voorzien van een dekrolscherm installatie waarbij per dekzijde maar 1 motoraandrijving nodig is. In de warme kas is een speciaal kerstschermdoek aangebracht op 1 pakket, zodat met 1 druk op de knop de sfeer in de gehele afdeling waar de kerstshow opgebouwd gaat worden is omgetoverd. Aan de achterzijde, ter plaatse van het magazijn, heeft PR bouw uit Uden de bouwkundige ruimten ten behoeve van de vuurwerkomslag gerealiseerd evenals alle bouwkundige ruimten op de begane grond en de verdieping van het entreegebouw. Op de beganegrond, is in de warme kas een professioneel ogend restaurant gerealiseerd, waar menig klant geniet van het speciale Intratuin ontbijtje op de zaterdagochtend.

Klik hier om naar de website van Intratuin Veghel te gaan.

 

 

 

 

Privacy verklaring | Download hier de algemene voorwaarden van Nobutec Tuincentra Projekten B.V.  | © 2013 MOS Reclame

tablemenu.php Attached to a Table Cell Positioned with Offsets