T +31 (0)174 385 242        
M +31 (0)644 403 572        
mark@nobutectuincentra.nl        
 

 

 

     

 

 

 

   projekten > projekt omschrijving


 




projekt:

Wassenaar, De Bosrand - A

plaats:

Wassenaar

datum:

01-08-2010

fotoboek


Projektgegevens: turnkey nieuwbouw

In opdracht van de heren Koos van Haaster en Chris de Groot is een turnkey opdracht gerealiseerd voor een nieuw tuincentrum aan de Rijksstraatweg 361 b te Wassenaar. Op de plaats van het voormalige tuincentrum met een kolomhoogte van ca. 2,5 meter is een nieuw tuincentrum gerealiseerd in de bekende Bosrand blauwe kleur RAL 5011. Als toegang tot het tuincentrum is een nieuwe dam gerealiseerd met hierop een indrukwekkend toegangshek met in 'goud' de naam van het tuincentrum. Het tuincentrum heeft een goothoogte van 3,85 m vanwege de beperkingen in het bestemmingsplan, maar in combinatie met de kapbreedte van 9,60 m. bleek dit een prima verhouding. Aan de voorzijde van het gebouw is middels het aanbrengen van gebogen spanten een luifel gecreerd welke een sjieke uitstraling geeft door de ronde vorm van de spanten in combinatie met det super silver dark blue isolatieglas in de voorgevel. Het dark isolatieglas is gemonteerd in een vliesgevelsysteem met licht grijs gepoedercoate clicklijsten. Als borstwering van alle buitengevels is gekozen voor metselwerk in de kleur appelbloesem. Als toegangs deur is gekozen voor een tourniquetdeur met een diameter van ca. 6 meter.

De entreehal is evenals alle kantoorruimten en de vloer van het tuinrestaurant voorzien van een hardstenen zwarte bestrating van 60x60 tegels op en gestabiliseerd zandbed waarin de vloerverwarmingsslangen liggen. De verwarmingsinstallatie bestaande uit in cascade opgestelde staande Remeha ketel bevinden zich in de stookruimte aan de achterzijde van het pand, grenzend aan het magazijn. In de stookruimte zijn ook de noodaggregaat met automatische overname en de gietwater installatie ondergebracht.

Om de klanten van de Bosrand een heerlijk kopje koffie en broodje aan te kunnen bieden is er in het tuincentrum een restaurant keuken aangebracht waar menig horeca bedrijf jaloers op zal zijn. In combinatie met het smaakvol door Marja van Haaster ingerichte tuincafe met sterrenhemel en stamtafel is het gezellig toeven en worden vele hongerige magen gevuld. Ten behoeve van de vuurwerk verkoop is een gedeelte van de winkel voorzien van een sprinklerinstallatie onder een verlaagd plafond. De totale binnen– en buitenbestrating is in opdracht van de Bosrand gerealiseerd door onze partner Reijerse van Buren uit Harderwijk thans de RVB groep.

Klik hier om naar de algemene website van De Bosrand te gaan.

 

 

 

 

Privacy verklaring | Download hier de algemene voorwaarden van Nobutec Tuincentra Projekten B.V.  | © 2013 MOS Reclame

tablemenu.php Attached to a Table Cell Positioned with Offsets