T +31 (0)174 385 242        
M +31 (0)644 403 572        
mark@nobutectuincentra.nl        
 

 

 

     

 

 

 

   projekten > projekt omschrijving


 
projekt:

Klaaswaal, Wellantcollege

plaats:

Klaaswaal

datum:

01-08-2010

fotoboek


Projektgegevens: nieuwbouw functionele leslokalen

In samenwerking met Bouwbedrijf van der Tempel uit Schiedam is er een leslokaal voor bloemschikken en een kas voor de daadwerkelijke teelt van bloemen en planten gerealiseerd. De oppervlakte van de lokalen bedraagt 272 m². Door middel van 2 glazen droogloop corridors van respectiefelijk 80 m² en 98 m² zijn de lokalen verbonden met het oorspronkelijke schoolgebouw.

Vanwege de slechte dracht van de bodem is gekozen voor heiwerk met houten palen in combinatie met betonnen oplangers waar vanwege het hoogteverschil in het terrein betonbalken zijn gestort met een hoogte van 600 mm. De gevels van de leslokalen zijn evenals het dak uitgevoerd met gehard glas en de gevels van de droogloop corridoors met gelaagd glas. In het bloemschik-lokaal zijn er extra veel luchtramen toegepast en een zonwerende schermingsinstallatie. De 2 lokalen zijn voorzien van bestrating met daaronder een vloerverwarmingssysteem. Met het oog op de winterdagen is er ook een bovenverwarming geïnstaleerd. De verlichting bestaat uit kelkarmaturen in combinatie met TL-verlichting.

Vanwege het veelvuldige personenverkeer zijn in het gebouw overal hoge kwaliteitsdeuren toegepast uit thermisch onderbroken aluminium profielen voorzien van isolerende beglazing. De voorgevel is aangepast aan de gevel van het schoolgebouw en ook hier is dus een vliesgevelsyteem toegepast voorzien van 6 mm gehard glas en aluminium clicklijsten.

Klik hier om naar de website van Wellantcollege Klaaswaal te gaan.
Klik hier om naar de website van Bouwbedrijf van der Tempel uit Schiedam te gaan.

 

 

 

 

Privacy verklaring | Download hier de algemene voorwaarden van Nobutec Tuincentra Projekten B.V.  | © 2013 MOS Reclame

tablemenu.php Attached to a Table Cell Positioned with Offsets