T +31 (0)174 385 242        
M +31 (0)644 403 572        
mark@nobutectuincentra.nl        
 

 

 

     

 

 

 

   projekten > projekt omschrijving


 
projekt:

Ockenburg, Tuincentrum

plaats:

Den Haag

datum:

17-03-2013

fotoboek


Projektgegevens: verbouw tuincentrum

In Den haag aan de Loosduinse Hoofdstraat ondergaat Tuincentrum Ockenburgh vanaf eind mei 2013 een grote metamorfose. Eind februari kreeg Nobutec Tuincentra Projekten B.V. van Dhr. Kester van Tuincentrum Ockenburgh de opdracht gegund om tezamen met enkele ander partijen deze uitgebreide metamorfose uit te voeren.

Nobutec Tuincentra realiseert als nieuwe hoofdingang een compleet nieuw entreegebouw. Tevens wordt door Nobutec ter uitbreiding van het tuincentrum een nieuwe warme kas gebouwd met een overspanning van 18 meter en een oppervlakte van ca. 1000 m².

Bestaande kweekkassen op het terrein van Tuincentrum Ockenburgh worden gedemonteerd om plaats te maken voor extra parkeerfaciliteiten, waarbij het parkeerterrein beter toegankelijk gemaakt wordt door middel van het aanleggen van een nieuwe brugconstructie.

Het gebouw en de betonvloeren zullen voorzien worden gefundeewrd op boorschroefpalen om optimaal rekening te houden met de omgeving.
De door Nobutec gebouwde warme kas wordt op het dak voorzien van opaalkleurige polycarbonaat platen en in de gevels van stopsel groen isolatieglas. Het glas wordt gemonteerd in een professioneel vliesgevel systeem van Van der Meer uit Poeldijk. Hierdoor zijn hoge isolatiewaarden te realiseren en zal het gasverbruik van het tuincentrum substantieel dalen.

In de warme kas zal gedeeltelijk een verdiepingsvloer gerealiseerd worden ten behoeve van kantoor- en showroom faciliteiten. Deze vloer zal opgebouwd worden uit betonnen kanaalplaat elementen welke voorzien worden van een afwerkvloer.
Het entreegebouw zal worden voorzien van een zogenaamd “groen” dak en in de voorgevel zal het entreegebouw gesierd worden door gedeeltelijk toegepaste “groen”gevels. Vanwege de ongunstige windrichting op de voorgevel is als toegangsdeur gekozen voor een tourniquet deur met een diameter van 4,80 m.

 

 

 

 

Privacy verklaring | Download hier de algemene voorwaarden van Nobutec Tuincentra Projekten B.V.  | © 2013 MOS Reclame

tablemenu.php Attached to a Table Cell Positioned with Offsets