T +31 (0)174 385 242        
M +31 (0)644 403 572        
mark@nobutectuincentra.nl        
 

 

 

     

 

 

 

   projekten > projekt omschrijving


 
projekt:

Veldhoven, Life & Garden

plaats:

Veldhoven

datum:

09-05-2013

fotoboek


Project gegevens: herbouw tuincentrum

In Veldhoven staat iets moois te gebeuren aan de Run. Nadat het tuincentrum op 13 juli 2012 grotendeels door brand werd verwoest, zijn de herbouwplannen van het tuincentrum op de bestaande locatie door Tuincentrum Veldhoven samen met Nobutec Tuincentra Projekten ontwikkeld. Dit ontwikkeltraject resulteerde uiteindelijk in het feit dat op maandag 6 mei 2013 de opdracht voor de nieuwbouw aan Nobutec Tuincentra werd gegund. Aan de Run 4202 zal medio juli 2013 gestart worden met de nieuwbouw van Tuincentrum Veldhoven.

Het nieuwe tuincentrum zal gekenmerkt worden door een imposante entreegebouw met een overspanning van 38 meter en een nokhoogte van ca. 13 meter. In het entreegebouw is een verdieping opgenomen waar alle kantoor- en technische ruimten worden ondergebracht. Onder de verdieping zullen ruimten worden gecreëerd voor de bloemenverkoop, horeca-faciliteiten, een klantenservicebalie en de sanitaire voorzieningen voor de bezoekers.

De voorgevel welke voorzien is van grote gebogen sierspanten en imposante pilaren, zal voorzien worden van een professioneel vliesgevelsysteem welke beglaasd zal worden met ruiten van 1600 mm x1600 mm in een grijze kleur. Verder zullen de gevels bekleed worden door zilvergrijze sandwichpanelen en/of voorzien van houtprint.
Via openslaande deuren zal vanuit het horecagebied een buitenterras bereikbaar zijn om te genieten van een hapje en een drankje. De oppervlakte van de warme - en de koude verkoopafdeling bedraagt totaal 3000 m² en het entreegebouw meet ca. 600 m².
Het nieuwe parkeerterrein, aan de voorzijde van het tuincentrum, zal door de eigen hoveniers- en bestratingsafdeling van het tuincentra zelf worden uitgevoerd en ingericht. Hierdoor kunnen potentiele klanten voor tuinaanleg en sierbestrating direct zien, waartoe betreffende afdeling in staat is.
De verkoopkas zal als basis een 9,60 breedkas constructie krijgen met een goothoogte van 4,5 meter. In verband met de steeds zwaardere energiebesparende eisen, zullen op het dak 32 mm dikke polycarbonaat platen en 50/85 mm dikke sandwichpanelen gemonteerd worden. Hierdoor zal er in combinatie met de HR Ketelinstallatie en de energieschermen veel energie bespaard gaan worden.
Langs de lieve vrouwendijk zullen in de zilvergrijze gevels meerdere lichtstroken gemonteerd worden, waardoor het tuincentrum ook richting de dijk een transparante uitstraling zal krijgen. Door toepassing van LED verlichting in de kantoren en PL verlichting in de verkoopruimten en het toepassen van een warmte terugwin installatie in combinatie met een bedrijfsgebouw beheerssysteem, welke bediend kan worden door smartfoon of tablet is Tuincentrum Veldhoven begin 2014 helemaal klaar voor de toekomst.

 

 

 

 

Privacy verklaring | Download hier de algemene voorwaarden van Nobutec Tuincentra Projekten B.V.  | © 2013 MOS Reclame

tablemenu.php Attached to a Table Cell Positioned with Offsets