T +31 (0)174 385 242        
M +31 (0)644 403 572        
mark@nobutectuincentra.nl        
 

 

 

     

 

 

 

   projekten > projekt omschrijving


 
projekt:

Oldenzaal, Tuintotaal - entree

plaats:

Oldenzaal

datum:

09-09-2013

fotoboek


Project gegevens: uitbreiden tuincentrum, entree

In 2008 is door de Familie Hellegers de uitbreiding van het bestaande tuincentrum aan Nobutec Tuincentrum Projekten gegund. Nog altijd bijzonder, omdat het voor Nobutec Tuincentra 5 jaar geleden haar eerste project was.

In 2012 werd Nobutec wederom benaderd en deze keer met de vraag om voor de voorgevel en specifiek de entree een ontwerp te maken om de enigszins gedateerde voorzijde van het tuincentrum een facelift te geven.
Het ontwerp voorziet in 3 luifels aan de voorzijde, welke ondersteund worden door grote ronde kolommen en antraciet kleurige gepoedercoate gebogen spanten.
Het bestaande bronskleurige glas, de gevelroeden en de sandwichpanelen zullen worden verwijderd en vervangen door een nieuwe gevel, welke opgebouwd wordt met thermisch onderbroken vliesgevelprofielen. De puien worden beglaasd met blinde antraciet kleurige panelen en vol in de massa gekleurd grijs isolatieglas. De zwart gepoedercoate afdeklijsten zullen samen met de in RAL 7021 ( antraciet) gecoate staalconstructie en het grijze glas zorgen voor een stijlvolle uitstraling.
De nieuwe entreedeur wordt centraal in de middelste kap geplaatst voor meer symetrie. Van het bestaande luchtmechaniek worden de motoren de tandbanen en de lagerplaten vervangen. Tevens zullen de niet voldoende brandwerende, en minder energiezuinige materialen op het dak vervangen worden door sandwichpanelen met PIR vulling en polycarbonaatplaten met de kwalificatie B1. Een groot gedeelte van de warme kas krijgt daardoor een dicht dak en een klein gedeelte met opaalkleurige polycarbonaat platen en de koude kas wordt geheel voorzien van een nieuwe aluminium systeem en nieuwe transparante polycarbonaat platen.

Klik hier om naar de website van Tuintotaal Oldenzaal te gaan.

 

 

 

 

Privacy verklaring | Download hier de algemene voorwaarden van Nobutec Tuincentra Projekten B.V.  | © 2013 MOS Reclame

tablemenu.php Attached to a Table Cell Positioned with Offsets